Relatiegeschenken als marketingstrategie

Relatiegeschenken dienen niet alleen voor het verrassen van mensen op speciale gelegenheden. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat relatiegeschenken een essentiële bijdrage kunnen leveren binnen uw marketingstrategie. Relatiegeschenken zijn een waardevolle aanvulling op alle andere marketinginstrumenten. Zo kan het inzetten van relatiegeschenken onder andere resulteren in meer naamsbekendheid voor het bedrijf en een positief bedrijfsimago.

Bent u benieuwd op welke manieren de relatiegeschenken van FDS Promotions als onderdeel van uw marketingstrategie uw bedrijf nog meer positief kunnen beïnvloeden? U leest het allemaal op deze pagina. Bekijk ook direct onze relatiegeschenken en bestel eenvoudig en snel het door u gewenste relatiegeschenk.

bekijk hier onze relatiegeschenken

Promotie binnen de marketingmix

Binnen ieder bedrijf is het inzetten van effectieve marketing zeer belangrijk. Om dit te kunnen realiseren is een goede marketingmix noodzakelijk. Een belangrijk onderdeel binnen de marketingmix is het promotionele aspect.

U bent een trendy bedrijf en wilt dat uitstralen naar de buitenwereld middels een sprekende huisstijl, huisvesting en inrichting. Zorg er daarom voor dat u de optimale promotiemix bepaalt voor uw bedrijf. Deze kan bestaan uit het promoten van uw bedrijf en/of product aan (potentiële) klanten door middel van verschillende soorten reclamecampagnes. U kunt ook kiezen voor het geven van relatiegeschenken en het verspreiden van promotionele artikelen.

Relatiegeschenken als onderdeel van de marketingmix

De voorbije jaren hebben vele onderzoeken uitgewezen dat het inzetten van bedrukte relatiegeschenken en promotionele artikelen met opdruk een belangrijk onderdeel zijn van de marketingmix. Zij worden namelijk graag ontvangen, worden gemiddeld langer dan een jaar bewaard en worden met grote regelmaat gebruikt. U brengt met deze producten niet alleen uw bedrijf, product en/of merk continu onder de aandacht van (potentiële) klanten, het geschenk wordt daarnaast ook geassocieerd met een positief moment: het moment waarop de klant het geschenk ontvangt.

Het moment van het ontvangen van het relatiegeschenk zal de klant bijblijven, waardoor het een positieve associatie met uw bedrijf en/of merk heeft. Kortom, de inzet van bedrukte relatiegeschenken en promotionele artikelen met opdruk zorgen voor merkherkenning, een groot bereik, positieve bedrijfs-/merkassociatie en hoge gebruiksfrequentie.

De voordelen van relatiegeschenken

Dat relatiegeschenken een essentiële bijdrage leveren aan uw marketingstrategie blijkt wel uit de onderstaande voordelen die uit recente onderzoeken naar voren zijn gekomen. 

  • Relatiegeschenken hebben de laagste kosten per impressie. Radio, televisie en andere kanalen zijn veel duurder omdat hier de advertentie veel minder vaak vertoond wordt in vergelijking met bijvoorbeeld een pen, dat het hele jaar op het bureau ligt klaar voor gebruik.
  • Relatiegeschenken zijn heel doelgericht. U levert ze zelf af bij de juiste doelgroep. Hiermee creëert u direct een contactmoment met (potentiële) klanten.
  • Relatiegeschenken worden gebruikt: 45% gebruikt elke dag wel een relatiegeschenk en 73% gebruikt relatiegeschenken op wekelijkse basis.
  • Relatiegeschenken worden overal gebruikt: 55% in de slaapkamer, 74% op het kantoor en maar liefst 91% in de keuken.
  • Relatiegeschenken zijn concreet en prikken de zintuigen: ze zetten je aan tot actie. Hierdoor ervaar je deze producten veel ‘intenser’ dan reclames op tv of op de radio.
  • Het achteraf-kooppercentage van relatiegeschenken (20,9%) ligt veel hoger dan dat van print (13,4%), TV (7,1%) en online advertenties (4,6%) (Bron: PPAI).
  • Relatiegeschenken zorgen voor bedrijfs-/merkherkenning. 84% van de mensen die een relatiegeschenk hebben gekregen weten zich de bedrijfsnaam nog te herinneren.

Soorten relatiegeschenken

Er zijn verschillende soorten relatiegeschenken. Zo zijn er onder andere promotieartikelen en eindejaarsgeschenken. Bij FDS Promotions hebben wij een uitgebreid assortiment een promotieartikelen en eindejaarsgeschenken, die hieronder verder toegelicht worden.

Promotieartikelen

FDS Promotions heeft een enorm uitgebreid assortiment aan promotieartikelen die te bedrukken zijn met elke gewenste opdruk. Onze promotieartikelen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waardoor u eenvoudig uw gewenste product kan vinden en direct kan bestellen. Enkele voorbeelden van categorieën zijn textiel, tassen en sport. Welk promotieartikel u ook zoekt, FDS Promotions heeft het.

Bekijk ons assortiment promotieartikelen

Eindejaarsgeschenken

Ook op het gebied van eindejaarsgeschenken heeft FDS Promotions alles waar uw bedrijf naar op zoek is. Met onze complete kant-en-klare kerstpakketten en onze kerstpakketten die volledig zelf samengesteld kunnen worden, heeft u altijd een uniek eindejaarsgeschenk. Wilt u uw werknemers en mogelijke zakenrelaties op een unieke wijze verrassen? Bestel dan direct uw gewenste eindejaarspakket.

Bekijk ons assortiment eindejaarsgeschenken

 

 

  

Meer weten over FDS Promotions?

Bekijk dan zeker deze video.

 

Word fan van FDS Promotions!

Volg ons op al onze social media.
 

Volg FDS Promotions op LinkledIn!  Volg FDS Promotions op facebook!Volg FDS Promotions op Instagram Volg FDS Promotions op twitter! Volg FDS Promotions op YouTube!

Vraag gratis een visual aan!