Tips voor het geven van relatiegeschenken

Wilt u uw werknemers, leveranciers, investeerders of andere zakenrelaties bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar? Met het geven van relatiegeschenken toont u niet alleen een blijk van waardering voor het geleverde werk, maar maakt u tegelijkertijd subtiel gebruik van een effectief marketing – en promotiemiddel voor uw bedrijf. Dit maakt het inzetten van relatiegeschenken voor ieder bedrijf interessant. Maar wat zijn nou belangrijke factoren waar u als bedrijf rekening mee moet houden bij het geven van relatiegeschenken? In dit artikel geven wij u enkele tips voor het geven van relatiegeschenken.

bekijk hier de relatiegeschenken

 

1: Wat is het doel van het relatiegeschenk?

Zorg dat u een helder doel voor ogen heeft wanneer u relatiegeschenken wilt inzetten. Dit kan echter van alles zijn: zo kunt u relatiegeschenken inzetten om uw naamsbekendheid te vergroten bij bestaande klanten of om juist uw klantenkring mee uit te breiden, mensen meer bekend maken met uw merk of om juist meer sales te genereren. Relatiegeschenken kunnen een effectief marketing- en promotiemiddel zijn. Neem dit dus op in uw marketingplan en stel een duidelijk, meetbaar doel op. Op deze manier kunt u ook een duidelijk tijdspad opstellen waarbinnen u het doel wilt behalen.

2: Kies een relatiegeschenk dat bij uw bedrijf past

Zorg ervoor dat u een relatiegeschenk kiest dat een goede representatie is van uw bedrijf, product of dienst. Het geschenk moet uitstralen waar uw bedrijf voor staat. U wilt immers geen saai, formeel product schenken wanneer u een jong en hip bedrijf heeft. Probeer hierbij altijd origineel voor de dag te komen. U wilt uiteraard dat mensen dit product (blijven) associëren met uw bedrijf. Alleen dan heeft het geven van relatiegeschenken daadwerkelijk een (langdurig) effect.

3: Vergeet het logo niet

U geeft een relatiegeschenk primair omdat u uw werknemers en/of zakenrelaties wilt bedanken voor hun inzet, maar secundair ook om reclame te maken voor uw bedrijf. Wanneer u dit effectief in wilt zetten, is het belangrijk om het geschenk te laten bedrukken met uw bedrijfslogo, slogan of kleuren. Alleen zo kunt u een blijvende indruk achterlaten met uw relatiegeschenk.

4: Vraag samples aan

Het nadeel bij het online bestellen van producten, is dat u deze niet direct fysiek kunt beoordelen op uiterlijk en kwaliteit. Als oplossing hiervoor bieden bedrijven steeds vaker de mogelijkheid tot het gratis aanvragen van samples. Zo kunt u de producten eerst zelf beoordelen en kijken of het daadwerkelijk is wat u voor ogen had. U wilt immers geen grote bestelling plaatsen en er na die tijd achter komen dat het product totaal niet is wat u er van verwacht had. Vraag altijd samples aan, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

5: Levertijd

De laatste tip die wij u mee willen geven bij het online bestellen van relatiegeschenken is om rekening te houden met de levertijd. Voornamelijk wanneer u grotere hoeveelheden afneemt is het belangrijk om de levertijd goed in de gaten te houden. U wilt namelijk voorkomen dat u uw relatiegeschenken niet op tijd binnenkrijgt. Controleer de gehanteerde levertijden dus nauwkeurig voordat u uw bestelling plaatst.

 

  

Meer weten over FDS Promotions?

Bekijk dan zeker deze video.

 

Word fan van FDS Promotions!

Volg ons op al onze social media.
 

Volg FDS Promotions op LinkledIn!  Volg FDS Promotions op facebook!Volg FDS Promotions op Instagram Volg FDS Promotions op twitter! Volg FDS Promotions op YouTube!

Vraag gratis een visual aan!